Belgian Homeless Devils

 

Spelers

Yohan Piette (Sporting Charleroi)

Eric Gilson (Namur)

Erik Van Ryckeghem (Club Brugge)

Ifzwane Chouta (RFC Mons)

Jordan Montignie (RFC Tournai)

Cheikh Moussa (Ronse SK)

Samim Ahmadi (KVK Kortrijk)

Coach

Wouter Blockx & Melanie Laurent

De Belgian Homeless Devils vertegenwoordigen België tijdens de Belgian Homeless World Cup. De spelers worden geselecteerd op basis van hun persoonlijke kwaliteiten & inzet tijdens het voorbije voetbalseizoen. Ieder homeless team kan enkele spelers voorstellen om deel uit te maken van de Belgian Homeless Devils. De coaches & sociaal werkers zijn verantwoordelijk voor deze selectie aangezien zij het best kunnen inschatten welke spelers zulk intensief traject aankunnen.

Goede wedstrijdresultaten zijn tijdens de Homeless World Cup niet het belangrijkste streefdoel. Waar het bij dit evenement om draait, is dat de deelnemers zichzelf verder ontwikkelen, mensen uit verschillende landen leren kennen en vooral een prachtige ervaring opdoen. De Belgian Homeless Cup beschouwt de Belgian Homeless Devils als echte ambassadeurs van hun werking en hopen dat zij hun ervaringen delen met andere mensen die dak- of thuisloos zijn.

Belgian Homeless Cup

De Belgian Homeless Cup zet zich in voor dak –en thuislozen en wil de spelers handvaten aanreiken om samen hun problemen aan te pakken. Via voetbal helpt de BHC deze mensen om hun zelfvertrouwen terug te winnen. Deel uitmaken van een team is een belangrijke eerste stap naar herintegratie. Op dit moment zijn er 35  homeless teams in België. Wekelijks krijgen meer dan 500 dak- en thuislozen voetbaltraining van gepassioneerde coaches. 70 sociale organisaties, 14 stedelijke diensten en 21 voetbalclubs helpen mee aan dit geslaagde integratieproject!