High5ouder

Ouders en voetbalclubs, de relatie is niet altijd even gemakkelijk. Overdreven prestatiedruk, goedbedoelde maar niet zo productieve coaching, … Iedereen heeft het al wel eens kunnen waarnemen langs de lijn. Toch zijn ouders een belangrijke en niet te missen schakel voor de club. Bovendien verzetten ze vaak hemel en aarde om kinderen hun favoriete spelletje te laten beoefenen.

Met het High5ouder traject wil Voetbalfederatie Vlaanderen in samenwerking met Football+ Foundation hierop inspelen en clubs ondersteunen in hun relatie met ouders. Heel het project staat in het teken van het verbeteren van oudergedrag en het verhogen van ouderparticipatie. Het kind en zijn of haar voetbalplezier staan centraal.

Herken je de beelden van onderstaand High5 filmpje? Ben je ook chauffeur, aankleder en motivator? Dan krijg je alvast ons respect en dat van de kinderen. Zij uitten echter nog een wens in het clipje. Laat ons deze respecteren en de juiste omgeving creëren rond een positieve voetbalbeleving. Het zorgt ongetwijfeld ook voor de beste leeromgeving.

Wil je als club ook je engagement opnemen, positief oudergedrag stimuleren en de ouderbetrokkenheid op je club stimuleren? Dit kan uiteraard op diverse creatieve manieren. We geven je hieronder alvast een aantal tools mee.

High5 bord

Het High5 bord is een geheugensteun voor alle ouders en sympathisanten rond het jeugdvoetbalterrein en stimuleert een positieve voetbalbeleving.

High5 workshops

Tijdens de High5 workshops laten we een aantal experten vanuit verschillende domeinen aan het woord. Ze geven je interessante inzichten en reiken een aantal tips aan waarmee je aan de slag kunt op je club.

High5 dribbelouder

De High5 dribbelouder is tenslotte een praktische ondersteuningstool bij de U6 wedstrijdjes. De actieve rol van de ouders zorgt voor een grotere ouderbetrokkenheid en stimuleert daarnaast ook positief oudergedrag.