Iedereen op het veld

Integratieproject: Iedereen op het veld

Al sinds april zet de KBVB samen met haar partners Voetbal Vlaanderen, ACFF en Pro League zich in voor vluchtelingen en asielzoekers via het integratieproject “Iedereen op het Veld’, een project gesubsidieerd door Fedasil. Het project wil de integratie van vluchtelingen en asielzoekers bevorderen via voetbal, want voetbal heeft de kracht om mensen samen te brengen. 

Een 35-tal pilootclubs in België zetten zich in het kader van dit project in om deze doelgroep te betrekken in hun clubwerking en hen kansen te bieden om zich verder te ontplooien. Hiervoor werken zij samen met de plaatselijke opvanginitiatieven.

“You don’t choose to be a refugee, but you choose to be an active refugee”, zegt een geëngageerde man die een voetbalploegje met vluchtelingen opstartte.  

Verschillende clubs hebben reeds mooie initiatieven op poten gezet. Zo organiseerde R Antwerp FC samen met het opvangcentrum Linkeroever een groot voetbaltoernooi voor vluchtelingen en asielzoekers op zondag 11 juni. Bekijk zeker de Sporza-reportage!

Ook Kraainem Voetbal bouwde een mooi vluchtelingenproject uit met hun club en werken al enkele jaren samen met het Fedasil-centrum van Sint-Pieters-Woluwe. Meer info: Kraainem FC.

Wil je graag meer weten over dit project en de verschillende projecten van onze voetbalclubs? Stuur gerust een mailtje naar onze coördinator Hedeli Sassi voor meer informatie: integratie@footbel.com

Je vindt eveneens meer informatie in onze FAQ en goede praktijkengids

Wil je als voetbalclub taallessen organiseren voor anderstaligen? Ontdek dan zeker de brochure 'Scoren met taal' die het project van Vilvoorde City en Fast Forward vzw voorstelt. Dit project richt zich specifiek naar voetbalmama's en helpt hen op een leuke manier Nederlands te leren.

Deelnemende voetbalclubs

1.VK Langemark-Poelkapelle
2.SV Kortrijk – Soccerboys
3.Daring Maria Aalter
4.KFAC Waarschoot
5.JAGO St-Amandsberg
6.SVE Bazel
7.FC Turkse Rangers
8.K. Bokrijk Sport
9.KVC AA Rekem
10.FC Inter Hasselt
11.FC Dworp
12.Verbroedering Beersel Drogenbos
13.Oud Heverlee Leuven
14.KVC  Westerlo
15.Athletico Antwerpen
16.FC Brothers United Antwerpen
17.FC Warriors Antwerpen
18.Ostan vzw
19.RFC Syriana
20.RWDM Girls
21.FC Kraainem
22.KOIFC Rupelmonde
23.RFC Banneux
24.Royal Aywaille FC
25.SC Bovigny
26.AS Morlanwelz
27.BX Bruxelles
28.RAAL La Louvière
29.WSAC Wangenies
30. US Pesche
31.US Beauraing 61
32.AC Lustin
33.Royal Anhée FC
34.RAS Jodoigne
35.Union Sportive St-Mèdard
36.RSC Ixelles
 

Volg ons op Twitter! Like ons op Facebook!