Als deel van hun voorbereiding op het EK van dit jaar in juni in Nederland, betwistten de speelsters van Ives Serneels deze week een eerste vriendschappelijke wedstrijd tegen Spanje. De match vond plaats in het stadion van KAS Eupen, aan de Kehrweg.

Vanaf het begin van de partij werden onze Flames geconfronteerd met een erg snel en sterk Spaans elftal. Na een evenwichtig eerste halfuur namen de bezoekers de controle in handen en scoorden ze het eerste doelpunt van de wedstrijd. Net voor de rust werd het 0-2 voor Spanje. 

Het Belgische elftal kwam goed uit de kleedkamer en toonde zich creatiever. Tessa Wullaert verstuurde een voorzet naar Janice Cayman die de bal kon binnenduwen. Een doelpunt dat terug hoop gaf aan het team, al was dat maar van korte duur: Hermoso – die net ingevallen was – trapt een penalty binnen en diept even later de score nog verder uit. Ondanks meerdere mogelijkheden slaagden onze Flames er niet meer in om te scoren. Eindstand: 1-4.

Dinsdag gaat de voorbereiding op het EK verder met een vriendschappelijke wedstrijd tegen Schotland in Leuven. De aftrap is voorzien om 20u45.

Wedstrijdgegevens :

België : Lemey (GK), Philtjens, Jaques, Onzia, Wullaert (OUT 85’), Cayman (c), Yuceil (OUT 62’), Van Den Abbeele, Coryn (OUT 62’), De Neve, Courtois

Wisselspeelsters : Evrard, Van Houtven, Coutereels, De Caigny (IN 62’), Blom (IN 85’), Zeler, Mermans (IN 62’), Daniëls, Soree, Deloose, Van Wynendaele.

Doelpunten : 34’ Losada (0-1), 42’ Vilas (0-2), 71’ Cayman (1-2), 75’ Hermoso (1-3,p.), 79’ Hermoso (1-4)