Ook op 27 maart 2018 zal er om 14u een supporterswedstrijd doorgaan op de voetbalvelden van RSD Jette. Deze keer nemen de supporters van de Rode Duivels het niet op tegen supporters van Saudi-Arabië, maar zal de wedstrijd gespeeld worden tegen het OHL-Worldteam, een team bestaande uit erkende vluchtelingen. Deze speciale supporterswedstrijd wil het integratieproject “Iedereen op het veld” in de kijker plaatsen.

De pers is van harte welkom tijdens deze wedstrijd (14-16u) op de voetbalvelden van RSD Jette (Avenue Jean Joseph Crocq 10/Z, 1090 Jette). Er is ook de mogelijkheid om interviews af te nemen met beide teams.

Voor meer info kan u contact opnemen met Hedeli.Sassi@footbel.com.

Iedereen op het veld

Het integratieproject Iedereen op het Veld van de KBVB, Pro League, Voetbal Vlaanderen, ACFF en Fedasil wil inzetten op de integratie van vluchtelingen en asielzoekers via voetbal. In 2017 werden er verschillende tools ontwikkeld om voetbalclubs te helpen die activiteiten voor vluchtelingen en asielzoekers willen uitwerken. Deze tools werden via informatiesessies over het hele land voorgesteld aan clubs, opvanginitiatieven en lokale overheden. Dit project kreeg dankzij de steun van Fedasil een vervolg in 2018.

Tijdens dit tweede projectjaar willen we nog meer voetbalclubs bereiken en warm maken om hun club open te stellen voor vluchtelingen en asielzoekers. Dit kan door het aanbieden van speelmogelijkheden, maar evengoed door deze mensen in te zetten als vrijwilliger op de club. In het tweede projectjaar zal de focus eveneens gaan naar het bereiken van meisjes en vrouwen. Daarnaast zullen we een laagdrempelige trainersworkshop ontwikkelen voor de doelgroep. Tot slot zullen we clubs motiveren om met taal aan de slag te gaan tijdens de trainingssessies door de organisatie van taalworkshops in samenwerking met vzw De Rand, Agentschap voor Integratie en Inburgering en Cri vzw.

OHL-Worldteam

De voetbalclub Oud-Heverlee Leuven organiseert in samenwerking met Stad Leuven en het OCMW van Leuven wekelijks een trainingssessie voor meer dan 30 erkende vluchtelingen. Het doel van dit aanbod is om deze volwassenen een zinvolle vrijetijdsbesteding aan te bieden binnen het professionele kader die OHL aanbiedt.

Contact

Indien u graag meer informatie wenst over het project “Iedereen op het veld” kan u contact opnemen met de projectcoördinator Hedeli Sassi.

Website: http://www.belgianfootball.be/nl/iedereen-op-het-veld