Onze Rode Duivels spelen op maandag 5 juni een vriendschappelijke wedstrijd tegen Tsjechië. Dat werd op 22 februari al geofficialiseerd. De wedstrijd start om 20u45 in het Koning Boudewijnstadion.

De ticketverkoop start op donderdag 13 april 2017 voor de leden van de Fanclub 1895. Lid worden ? Je vindt hier alle info!

Nadien volgt de openbare verkoop, waarvoor zo snel mogelijk een startdatum wordt gecommuniceerd. VRT en RTBF zenden de wedstrijd overigens live uit.

Het duel met de Tsjechen geldt als voorbereiding op het WK-kwalificatieduel van de Rode Duivels in en tegen Estland op vrijdag 9 juni. Tsjechië speelt op 10 juni een kwalificatiewedstrijd in en tegen Noorwegen en is op dit moment derde gerangschikt in groep C van de European Qualifiers voor de 2018 FIFA World Cup in een groep met naast Noorwegen en Tsjechië ook Duitsland, Noord-Ierland, Azerbeidzjan en San Marino.

Het wordt de zevende confrontatie met Tsjechië. België won twee keer, Tsjechië drie maal. Het laatste duel dateert van 12 augustus 2009, toen de Rode Duivels met 3-1 verloren in Teplice.

Tsjechië bekleedt momenteel de 46e plaats op de FIFA World Ranking.