Na de trip naar Spanje kreeg de selectie vrij op zondag, maandag en dinsdag. Woensdag verzamelden de Flames in Tubeke, waar na een medische check-up getraind werd. Er stond ook een trainingswedstrijdje op het programma.

In functie van die trainingswedstrijd werd de 23-koppige EK-selectie uitgebreid met Charlotte Tison, Jody Vangheluwe en Sofie Van Houtven. Ook Sarah Wijnants blijft vooralsnog bij de groep. De youngster vangt de afwezigheid van Laura Deloose op, die individueel revalideert en later aansluit. Daardoor tekenden woensdag 27 Flames present in Tubeke.

Sara Yüceil, die eerder net als Sarah Wijnants bij de groep bleef als reserve, maakt sinds deze week ook deel uit van de finale 23. Yüceil vervangt Kassandra Missipo, die de de groep diende te verlaten omwille van disciplinaire redenen. Raadpleeg hier de selectie.

Donderdag werd in de voormiddag nog getraind in Tubeke, waarna in de vroege namiddag de verplaatsing richting Montpellier volgde. Daar wacht vanavond Frankrijk, met een derde plaats op de FIFA-Ranking een tegenstander van wereldformaat. De Red Flames stegen recent naar plaats 22 op de wereldranglijst.

Frankrijk neemt net als de Flames vanaf 16 juli deel aan het EK en treft in Nederland in groep C IJsland, Oostenrijk en Zwitserland. Voor 'Les Bleues' is het de zesde EK-deelname op rij, onze Flames zijn er in juli voor het eerst bij op het EK.

De wedstrijd start om 21u in het 'Stade de la Mosson' van Montpellier HSC en is in België live te volgen via Proximus 11 en 11+. Supporters van de Red Flames kunnen vanaf 18u op wedstrijddag tickets aankopen aan de loketten van het stadion (vanaf 5 EUR).

Supporter vs Rusland in Denderleeuw!

Dinsdag 11 juli volgt een laatste oefenduel voor de Red Flames, in het stadion van FCV Dender EH. De wedstrijd start om 15u en tickets zijn beschikbaar via deze pagina. 5 EUR online!

Supporter voor de Red Flames op het EK!

De ticketverkoop voor de EK-wedstrijden van onze Flames in Nederland loopt goed! Zo is de wedstrijd tegen Nederland van 24 juli helemaal uitverkocht. Voor de andere wedstrijden zijn wel nog tickets beschikbaar. De prijzen van de kaartjes variëren van 10 tot 40 EUR per match.

  • Zondag 16 juli 2017 (20u45) : Denemarken – België (Doetinchem)
  • Donderdag 20 juli 2017 (18u00) : Noorwegen – België (Breda)
  • Maandag 24 juli 2017 (20u45) : België – Nederland (Tilburg) UITVERKOCHT

Meer informatie is hier beschikbaar.

Herbeleef de wedstrijd tegen Japan met de aftermovie!