Op vrijdag 17 maart formuleerden secretaris-generaal Koen De Brabander en Johan Verbist, Hoofd Arbitrage, een concreet voorstel aan de scheidsrechters van de Jupiler Pro League met het oog op de mogelijkheid die hen wordt geboden om vanaf volgend seizoen semiprof te worden.

De KBVB en de Pro League hebben een akkoord gesloten om maximaal acht elitescheidsrechters de kans te geven semiprof te worden en dit vanaf 1 juli 2017.

Dit zal vanzelfsprekend een positief effect hebben op hun prestaties, aangezien ze nog meer tijd zullen kunnen vrijmaken voor de arbitrage. De werking opgestart sinds januari binnen het departement arbitrage, zal reeds zijn vruchten afleveren om de kwaliteit van de arbitrage verder te verbeteren ook tijdens de play-offs van dit seizoen.

Koen De Brabander is uiteraard verheugd over deze nieuwe stap: “We hebben vele talentvolle scheidsrechters, maar deze hebben niet altijd de gewenste middelen gehad om vooruitgang te kunnen boeken. Deze nieuwe stap naar semiprofessionalisme, samen met een meer centrale coaching aanpak van het voltallige scheidsrechterskorps, is uitstekend nieuws voor de scheidsrechters die progressie willen blijven maken. De Jupiler Pro League, de Proximus League en Croky Cup zullen baat hebben met een arbitrage die de ambitie heeft om het niveau te verbeteren. We koesteren daarenboven meer dan ooit de ambitie om Belgische scheidsrechters af te vaardigen op het hoogste internationale niveau, en om dit doel te bereiken, moeten we absoluut een extra stap zetten op structureel vlak.”

Volg onze Belgische scheidsrechters via Twitter (twitter.com/BelgianReferees)!