Het team van bondscoach Johan Walem is in volle strijd voor deelname aan het Europees Kampioenschap 2019 in Italië en voert met 14 punten uit zes wedstrijden het klassement aan in groep 6.

Op 26 maart volgt hun volgende kwalificatiewedstrijd, in Leuven tegen Hongarije. Als voorbereiding daarop trekken de U21 richting Nederland voor een oefenwedstrijd. Nederland is de kwalificatie voor het EK 2019 gestart met acht punten uit vijf wedstrijden en telt in groep 4 vijf punten minder dan Engeland.

De derby der Lage Landen tegen ‘Jong Oranje’ vindt plaats op donderdag 22 maart (18u30) in Stadion De Vijverberg in Doetinchem. Het mooie stadion van Eerste Divisieclub De Graafschap was op 16 juli nog het decor voor de openingswedstrijd van onze Belgian Red Flames op het Europees Kampioenschap 2017.

De laatste ontmoeting tussen onze U21 en hun Nederlandse leeftijdsgenoten dateert al van de kwartfinales op het Europees Kampioenschap in 2007. Toen werd het 2-2.

Tickets

De KNVB meldt dat de Belgische supporters voor tickets terecht kunnen in de online ticketshop van de Nederlandse voetbalbond. De info is hier beschikbaar zijn.