Belgium Under-21

De jonge Rode Duivels namen het in Doetinchem op tegen hun Nederlandse leeftijdsgenoten. De wedstrijd vond plaats in het stadion van De Graafschap, waar de Belgian Red Flames afgelopen zomer hun EK nog openden tegen Denemarken.

België nam de beste start toen Obbi Oulare een vrije trap van Siebe Schrijvers in doel verlengde: 0-1.

Het team van Johan Walem speelde met vertrouwen, maar konden de score voor rust niet uitdiepen. Na zes wissels aan Belgische zijde kwam Nederland vroeg in de tweede helft gelijk via Groeneveld. Daarop dicteerden onze U21 weer de wet. Dodi Lukebakio zette zich door en Dion Cools werkte af (1-2). Op aangeven van Aaron Leya Iseka maakte Julien Ngoy er 1-3 van en in de slotfase werd het nog 1-4. Nany Dimata trof eerst de paal en Alexis de Sart strafte de rebound af.

De U21 trekken met vertrouwen naar het tweede deel van hun stage in Tubeke en bereiden zich verder voor op de wedstrijd van maandag in Leuven. Dan verdedigen ze tegen Hongarije hun leidersplaats in de EK-kwalificatiegroep.

Wedstrijdgegevens

België: Teunckens, Schryvers, S.Mmaee (OUT 46'), Faes, Miangue (OUT 46'), Omeonga (OUT 46'), Nkaka (OUT 46'), Schrijvers (c) (OUT 46'), Lukebakio (OUT 72'), Oulare (OUT 46'), Ngoy (OUT 78')

Wisselspelers: Jackers, Cools (IN 46'), Caufriez (IN 46'), Mbenza (IN 78'), de Sart (IN 46'), Dimata (IN 72'), Bastien (IN 46'), Cobbaut (IN 46'), Leya Iseka (IN 46')

Doelpunten: 4' Oulare 0-1, 49' Groeneveld 1-1, 56' Cools 1-2, 65' Ngoy 1-3, 83' de Sart 1-4

Supporter voor de U21!

Wil je onze toekomstige Rode Duivels maandag live aan het werk zien? Dat kan! Ze rekenen op jouw steun want een volgende overwinning in functie van EK-kwalificatie later dit jaar is het doel! Online betaal je slechts 5 EUR voor een ticket, aan het stadion bedraagt de prijs 10 EUR. Afspraak maandag in het stadion van OH Leuven, aftrap om 20u!

Koop hier je ticket!

Belgium Under-21