Na een eerste stage maakt coach Ives Serneels zijn volledige selectie bekend voor de wedstrijden tegen Roemenië en Italië. De Flames gaan eerst naar Roemenië, daar spelen ze op 31 augustus. Op 4 september ontvangen ze Italië in het stadion van Oud Heverlee Leuven. Je kan nog altijd tickets kopen voor die wedstrijd. Online slechts €5!

Doelvrouwen

Nicky Evrard (FC Twente)
Diede Lemey (AGSM Verona)
Justien Odeurs (RSC Anderlecht)

Verdedigsters

Maud Coutereels (Lille OSC)
Laura Deloose (RSC Anderlecht)
Laura De Neve (RSC Anderlecht)
Heleen Jaques (ACF Fiorentina)
Davina Philtjens (ACF Fiorentina)
Nicky Van den Abbeele (KAA Gent)
Silke Vanwynsberghe (KAA Gent)
Sarah Wijnants (RSC Anderlecht)
Aline Zeler (PSV Eindhoven)

Middenveldsters

Julie Biesmans (Bristol City FC)
Tine De Caigny (RSC Anderlecht)
Kassandra Missipo (KAA Gent)
Lenie Onzia (KAA Gent)

Aanvalsters

Jassina Blom (FC Twente)
Janice Cayman (Montpellier HSC)
Yana Daniëls (Liverpool FC)
Chloé Vande Velde (KAA Gent)
Elke Van Gorp (RSC Anderlecht)
Ella Van Kerkhoven (RSC Anderlecht)
Davinia Vanmechelen (Paris Saint-Germain FC)
Tessa Wullaert (Manchester City)

Barrages

Onze nationale voetbalvrouwen staan momenteel tweede in groep 6 van de WK-voorronde. Ze zijn zeker van die tweede plek, maar dat geeft geen garantie op een plaats in de barrages van oktober en november. Enkel de vier beste tweedes gaan naar die play-offs. Bij plaatsing voor de play-offs, volgen in oktober hun eerste barragewedstrijden. Als ze die kunnen winnen, dan spelen ze in november de finale voor een plaats op de wereldbeker in Frankrijk volgend jaar.

“We gaan vol voor de barrages. Dat zou al uniek zijn want nooit eerder haalden we barrages in een WK-kwalificatiecampagne. Aan Italië denken we nog niet. De focus ligt eerst op Roemenië", blikt Ives Serneels vooruit. "We rekenen op onze supporters voor het duel met Italië in Leuven. Hun steun is de hele campagne al fantastisch geweest. De wedstrijd start om 17u, dat was een noodzaak voor UEFA, maar hopelijk kunnen we toch heel wat supporter verwelkomen in het stadion van OH Leuven”, aldus de bondscoach.