De eerste deelname aan de Cyprus Women’s Cup geldt voor de Flames als een volgende stap in de voorbereiding op de kwalificatiecampagne voor het EK 2017.

Update: Zuid-Korea nipt te sterk

Belgium Cyprus Cup South Korea Belgian Red Flames Yana DaniëlsMet een wedstrijd voor de 11e plaats tegen Zuid-Korea (17e op de FIFA-ranking en straks actief op het WK in Canada) sloten de Flames hun eerste deelname aan de Cyprus Cup af. Elien Van Wynendaele maakte haar debuut.

Yana Daniëls bracht België op voorsprong vlak na rust maar Zuid-Korea maakte nog gelijk. Strafschoppen brachten de beslissing en daarin moesten onze Flames zich nipt gewonnen geven: 5-3. Cayman, Jaques en Daniëls scoorden, De Caigny miste. 

“We spelen opnieuw gelijk tegen een WK-ganger en kwamen dicht bij de overwinning. Dankzij de Cyprus Cup hebben we met de technische staf een nog betere kijk op de selectie gekregen. Het was een topervaring voor de groep, waardoor we zeker stappen vooruit maken richting onze EK-kwalificatiecampagne”, besloot Ives Serneels, de bondscoach van de Red Flames.

België: Evrard, Philtjens (out 75'), Jaques (c), Van De Putte, De Caigny, Daniëls, De Gernier (out 80'), Cayman, Van Den Abbeele, Van Wynendaele, Van Gorp

Wisselspelers: Odeurs, Coutereels, Wullaert (in 75'), Zeler, Yuceil, Vangheluwe, De Cock in 80'), Vanhaevermaet, Biesmans, Nainggolan

Doelpunten: 49’ Daniëls 0-1, 80’ Younga 1-1

0-0 tegen Mexico

De tegenstander in de laatste groepswedstrijd was Mexico, dat eerder Tsjechië (0-1) en Zuid-Afrika (2-0) had geklopt. Mexico plaatste zich voor het WK in Canada en staat op de FIFA-ranking een plaats hoger gerangschikt dan onze Flames (26).

De Red Flames speelden een sterke partij en kwam enkele keren dicht bij een doelpunt. Ives Serneels: "Ik ben heel tevreden met wat we hebben laten zien. We hebben een goede organisatie neergezet en kansen gecreëerd." 

België eindigt 4e in de groep. "Het is de eerste maal dat we aan zo'n groot tornooi deelnemen. De wedstrijden geven een goed beeld van waar we staan als groep en waarin we kunnen groeien. We bouwen hier zeker verder op naar de toekomst toe", besloot de Flames-bondscoach.

België: Odeurs, Coutereels, Van De Putte, De Caigny, Daniels, De Gernier, Wullaert, Zeler, Cayman, Biesmans (out 70'), Van Gorp (out 80')

Wisselspeelsters: Evrard, Philtjens, Jaques (in 80'), Van Den Abbele, Van Wynendaele, Yuceil (in 70'), Vangheluwe, De Cock, Vanhaevermaet, Nainggolan

0-1 onderuit tegen Zuid-Afrika

In de tweede wedstrijd op vrijdag gaven de Flames Zuid-Afrika partij. De Red Flames kwamen na 21 minuten op achterstand en konden nadien niet meer scoren. “We kenden een off day. Ik zag weinig terug van de goede prestaties tegen Spanje en Tsjechië. We moeten hard blijven werken”, reageerde bondscoach Ives Serneels na de wedstrijd. 

Riana Nainggolan maakte tegen de 'Banyana Banyana' haar debuut voor de Red Flames.

België: Evrard, Jaques, De Cock (out 75'), Courtois, Van De Putte (out 75'), Van Gorp (out 46'), Daniels, Cayman, Wullaert, Yuceil (out 70'), Zeler (out 81')

Wisselspeelsters: Odeurs, Philtjens (in 75'), Coutereels (in 46'), Van Den Abbeele (in 81'), Van Wynendaele, Vanhaevermaet (in 75'), Nainggolan (in 70')

Doelpunt: 21’ Seoposenwe 0-1

Gelijkspel in eerste wedstrijd

De eerste wedstrijd op woensdag leverde een 2-2 gelijkspel op tegen Tsjechië. Yana Daniëls en Tessa Wullaert scoorden.

Coach Ives Serneels analyseerde de wedstrijd als volgt: "We begonnen goed, maar konden onze eerste kansen niet afmaken en liepen op een counter van Tsjechië. We lieten de kopjes echter niet hangen en maakten verdiend 1-1, waarna we bij de rust zeker een voorsprong verdienden. In de tweede helft verliep ons spel wat onrustiger. Via een afstandschot kwamen we op achterstand maar ook nu toonden we karakter. We maakten dan ook verdiend 2-2 gelijk."

België: Odeurs, Philtjens (out 57'), Coutereels, De Caigy, Daniëls, Wullaert, Zeler, Cayman, Yuceil (out 71'), Courtois, Biesmans

Wisselspeelsters: Evrard, Jaques, Van De Putte (in 71'), De Gernier, Van Den Abbeele (in 57'), Vanhaevermaet, Nainggolan

Doelpunten: 17' Vonkova 1-0, 20' Daniels 1-1, 71' Martinkova 2-1, 79' Wullaert 2-2

Programma:

  • 4 maart 2015 (16u30) : Tsjechië - Belgian Red Flames 2-2
  • 6 maart 2015 (13u30) : Belgian Red Flames - Zuid-Afrika 1-0
  • 9 maart 2015 (16u30) : Mexico - Belgian Red Flames 1-1
  • 11 maart 2015 (10u00) : Zuid-Korea - Belgian Red Flames (plaats 11-12)

Selectie: