20.193 mensen namen in totaal deel aan de stemming om hun favoriete mascotte te kiezen uit de drie laatste weerhouden ontwerpen. De mascotte zal nu worden afgewerkt door een professionele firma, dit in overleg met Arnaud Hermant.

Deze organisatie was duidelijk een mooi succes. Naast het aanzienlijk aantal stemmers ontvingen we niet minder dan ongeveer 3.000 ontwerpen.

Op maandag 16 oktober waren de drie finalisten aanwezig in het Belgian Football Centre van Tubeke waar de beslissing hen werd meegedeeld in aanwezigheid van Roberto Martínez, coach van de Rode Duivels.

De grote winnaar Arnaud Hermant, is uiteraard meer dan verheugd: “Als grote Rode Duivels supporter is het voor mij een echte eer dat mijn ontwerp voor de officiële mascotte van de Rode Duivels werd weerhouden. Ik hoop van ganser harte dat deze mascotte de ploeg geluk zal brengen en ik kijk al uit naar de maand maart om de definitieve en fysieke mascotte te kunnen ontdekken.”

Via deze wedstrijd wensten ING en de KBVB de Rode Duivels, de staf en bovenal de supporters te betrekken bij de keuze en het ontwerp van de mascotte en dit is nog maar het begin, aangezien de supporters binnenkort de naam en bepaalde eigenschappen van de mascotte zullen kunnen kiezen via stemming.

ING en de KBVB bedanken alle deelnemers en meer bepaald de twee andere finalisten die de finale beslissing waardig hebben aanvaard.