Na de 2018 FIFA World Cup volgt de eerste editie van de UEFA Nations League en de kwalificatiecampagne voor UEFA Euro 2020. Bij de loting op woensdag 24 januari werd België ingedeeld in divisie A, met Zwitserland en IJsland als tegenstanders.

Op dinsdag 11 september trappen de Rode Duivels de UEFA Nations League af in en tegen IJsland. Nadien volgt Zwitserland in eigen land, op vrijdag 12 oktober. De groepsfase eindigt in november met een treffen thuis tegen IJsland (15 november) en een afsluitend duel op Zwitserse bodem (18 november). Bij groepswinst strijden de Rode Duivels in juni 2019 om de eindzege in de UEFA Nations League in een ‘Final Four’-tornooi, beginnend met halve finales.

In oktober spelen onze Rode Duivels twee keer in eigen land want vier dagen na het duel met Zwitserland volgt op dinsdag 16 oktober om 20u45 de 127e derby der Lage Landen! Waar de wedstrijd precies zal plaatsvinden wordt later bekendgemaakt. De meest recente ontmoeting dateert van 9 november 2016 toen de Rode Duivels in Amsterdam 1-1 gelijkspeelden na een doelpunt van Yannick Carrasco. De laatste confrontatie thuis, op 15 augustus 2012, werd met 4-2 gewonnen!

Deze week start op donderdag 8 maart (12u) de openbare ticketverkoop voor de eerstvolgende wedstrijd van de Rode Duivels, dinsdag 27 maart in het Koning Boudewijnstadion tegen Saoedi-Arabië (20u45). Meer informatie vind je hier.