Belgian Red Flames docu

In deze tweedelige documentaire volgt Eén de Belgian Red Flames tijdens de voorbereiding op UEFA Euro 2017 in Nederland. Voor, tijdens en na stages, oefeninterlands, maar ook bij hun clubs in binnen- en buitenland. Eén neemt ook een kijkje bij de jeugd, waar steeds meer meisjes voetballen.

Olivier Goris, netmanager Eén: "De Belgian Red Flames zijn volop geschiedenis aan het schrijven en daar willen we met Eén graag bij zijn. Deze documentaire is een heel mooie kennismaking met deze talentrijke groep internationals en de ideale inleiding op het EK in Nederland, waar we hen ook zullen volgen. We wensen hen alle succes op hun eerste EK!"

Ives Serneels Belgian Red Flames docu

Bondscoach Ives Serneels: “Na enkele gesprekken met de makers was het voor ons meteen duidelijk dat ze een correcte weergave wilden geven van de speelsters en de staf. Het buikgevoel zat meteen goed om zoiets samen te doen. Door het onderlinge vertrouwen heeft de filmploeg van heel dichtbij alles kunnen volgen achter de schermen."

De documentaire volgt de speelsters en coaches niet enkel op, maar ook naast het veld.

Red Flames: op donderdag 18 en 25 mei om 21.20 uur op Eén.

Belgian Red Flames Julie Biesmans,  Imke Courtois, Jana Coryn, Tine Schryvers, Justine Vanhaevermaet, Davinia Van Mechelen en bondscoach Ives Serneels, vergezeld door enkele stafleden, waren aanwezig bij de persvoorstelling.