U18 Belgium Japan
De basiself voor de wedstrijd tegen Japan.

Een finaleplaats op de Slovakia Cup was na de twee nederlagen in de eerste twee groepswedstrijden (0-2 en 0-3) buiten bereik voor onze jonge Duivels. Desondanks gaven ze in de derde en laatste poulewedstrijd het beste van zichzelf tegen Japan.

Aanvoerder Gilles Dewaele zorgde halfweg de eerste helft met een rake strafschop voor 1-0, een voorsprong die de U18 niet meer uit handen gaven.

Dankzij de zege tegen Japan trok België als derde in de groep met vertrouwen naar de plaatsingswedstrijd op vrijdag tegen Tsjechië, met als inzet de vijfde plaats.

België - Japan 1-0

België: Hooyberghs, Dewaele (C), Monsecour, Scholl, De Sart, Caenepeel, Rosenthal (out 65'), Vleugels, Walbrecq (out 65'), Cools, Oulare (out 41')

Wisselspelers: Gies, Dujardin, Napol (in 41'), Celen, Swers (in 65'), Verbiest (in 65'), Poto Mees

Doelpunten: 21' Dewaele 1-0 (pen)

U18 Belgium Japan Dewaele Dion Cools
(l) Aanvoerder Gilles Dewaele poseert met de Japanse aanvoerder voor de wedstrijd. (r) Dion Cools werd man van de wedstrijd tegen Rusland.

De wedstrijd tegen Tsjechië begon niet goed voor België met een eerste tegendoelpunt na 18 minuten. Verbiest maakte gelijk, maar vlak voor rust scoorde Tsjechië een tweede maal: 1-2. Vroeg in de tweede helft liepen de Tsjechen uit tot 1-3 en in de slotminuut werd het nog 1-4.

Door de nederlaag sluiten de U18 het tornooi af op de zesde plaats, maar ze keerden niet met lege handen terug naar België. De selectie van Gert Verheyen werd immers nog beloond met de Fair Play trofee.

België - Tsjechië 1-4 

België: Gies, Dujardin, Dewaele (C) (out 70'), Napol, Vleugels (out 51'), Seys, Celen, Van De Walle (out 41'), Swers, Verbiest, Poto Mees 

Wisselspelers: Hooyberghs, Monsecour (in 41'), Scholl, De Sart (in 70'), Caenepeel, Walbrecq (in 51'), Cools

Doelpunten: 18' Toml 0-1, 34' Verbiest 1-1, 39' Batka 1-2, 51' Takacs 1-3, 79' Suchan 1-4

U18 Belgium Slovakia Cup team