Tijdens deze twee weken zetten verschillende voetbalbonden & voetbalorganisaties hun diversiteitsactiviteiten in de verf.

Ook de KBVB nam deel aan deze  Football People Action Weeks door de organisatie van een UEFA-seminarie over diversiteit en inclusie. Dit seminarie vond plaats in Tubeke van 10 tot en met 12 oktober en 16 verschillende voetbalbonden waren aanwezig. Verschillende thema’s kwamen aan bod zoals holebiseksualiteit & transgenders in voetbal, integratie van vluchtelingen, G-voetbal, toegankelijkheid, genderdiversiteit en het tegengaan van racisme en andere vormen van discriminatie. Verscheidene voetbalbonden & onderzoekers presenteerden er hun good-practices en onderzoek.

Samen met de CSR-collega’s van Voetbal Vlaanderen & ACFF presenteerden we onze verschillende diversiteit- en inclusieprojecten aan onze buitenlandse collega’s: Heroes of Football (aandacht voor holebi’s in voetbal), Iedereen op het veld (integratie van vluchtelingen & asielzoekers) & Niemand Buitenspel (G-voetbalproject).

We organiseerden eveneens twee debatmomenten. Tijdens het eerste debat focusten we ons op de vraag waarom er op dit moment nog zo weinig coaches van een etnische minderheid in het voetbal training geven. Michel Ngonge (trainer U16), Sadio Demba (trainer van AFC Tubize), Mbo Mpenza & politicus Pierre Kompany namen deel aan dit interessante debat.

We focusten daarnaast met een tweede panelgesprek op het thema genderdiversiteit. Zowel onze directeur Legal Affairs & Competitions, Pegie Leys, als Mieke Declerq (lid uitvoerend comité van de KBVB) namen deel aan dit boeiend debat met een focus op het gebrek aan genderdiversiteit op hoog niveau binnen een (voetbal)organisatie.

Na deze interessante driedaagse zijn we alvast gemotiveerd om vanuit het CSR-departement verder in te zetten op het bevorderen van diversiteit en inclusie in voetbal.

Meer info over onze projecten: http://www.belgianfootball.be/nl/Inclusie .