U19

Na een studieronde van een kwartier stak België voor het eerst voorzichtig de neus aan het venster, met een mooie combinatie tussen Zhukov en Foket, maar die laatste verslikte zich in zijn dribbel. Een kwartier later werd een Griekse hoekschop maar net voorlangs gekopt. Kort voor de rust besloot Foket met een afstandsschot slechts enkele meters naast het Griekse doel en kwam België goed weg na een kopbal die maar net over ging. De eerste helft bood weinig sprankelend voetbal op een moeilijk bespeelbaar veld.

Na de rust was het dan wel meteen prijs: een op het eerste zicht onschadelijke voorzet werd door Fiore gemist, waardoor de Griekse spits oog in oog kwam te staan met doelman Roef en de aanvaller faalde niet.  De felle Grieken hadden nu duidelijk het overwicht en enkele minuten later kwam de linksbuiten gepast voor zijn Belgische tegenstander. Hij nam een crosspass op de borst aan, maar miste dan zijn afwerking. Daarna gebeurde er een half uur vrijwel niets, tot Foket een vrije trap van Croux maar nipt naast devieerde met het hoofd. Het echte slotoffensief kwam van de Grieken, maar de volley verdween aan de eerste paal naast het doel.

De wedstrijdgegevens

België: Dhoest (45’ Roef) – Iboma – Buekers – Fiore – Corryn (45’ Bastiaens) – Verstraete (61’ Mpoto) – Croux – De Neve (77’ Njengo) – Origi – Zhukov (61’ Gerkens) – Foket

Griekenland: Barkas (70’ Ladas) – Konstantinidis – Karagkounis – Goutas (60’ Vlachos) – Vosnakidis – Siopis – Migas (60’ Popovits) – Donis (70’ Soukias) – Ioannidis (70’ Panagiotoudis) – Fountas (60’ Deligiannidis) – Sounas (70’ Vergos)

Gele kaarten: Siopis (38’), Konstantinidis (80’), Croux (83’)

Doelpunt: 1-0 Fountas (48’)