Met dit project willen we de integratie van vluchtelingen & asielzoekers via voetbal stimuleren. Fedasil ondersteunt dit project financieel.

In het kader van dit project werden tot nu toe 17 pilootclubs geselecteerd die een eigen integratieproject binnen de club wilden ontwikkelen. Deze pilootclubs worden actief begeleid door een projectmedewerker. Naast deze pilootclubs kunnen ook andere voetbalclubs, sociale organisaties en de verschillende opvanginitiatieven terecht bij deze medewerker voor meer informatie en begeleiding.

Vanaf september 2017 organiseerden de voetbalfederaties verschillende infosessies in Vlaanderen & Wallonië om zowel voetbalclubs als sociale organisaties te informeren over de aansluitingsmogelijkheden, verzekering en begeleiding van asielzoekers & vluchtelingen. Alle informatie werd eveneens verzameld in een FAQ die beschikbaar is op onze website.

Van midden september tot nu werden er reeds negen infosessies georganiseerd in de verschillende Belgische provincies (Vlaams-Brabant, Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen, Limburg, Antwerpen, Henegouwen, Waals-Brabant, Namen & Luik).

Op 22 november 2017 organiseren we nog een infosessie in het Bondsgebouw voor Franstalige clubs uit de omgeving Brussel en er zal tevens nog een infosessie in de provincie Luxemburg ingepland worden. De meeste infosessies werden in samenwerking met de professionele voetbalclubs georganiseerd.

Op donderdag 14 december 2017 zullen de verschillende voetbalfederaties i.s.m. Fedasil een conferentie organiseren in het Bondsgebouw. Tijdens deze conferentie krijgen de voetbalclubs de kans om hun pilootprojecten voor te stellen aan het grote publiek.

Voor meer informatie over dit project of indien u graag een infosessie of de conferentie wil bijwonen, neem contact op met Hedeli Sassi (+32 486 912383).