Vandaag, donderdag 17 mei 2018, vieren we de internationale dag tegen homofobie en transfobie. Een belangrijke dag waarop de KBVB wil benadrukken dat holebi’s en transgenders deel zijn van onze voetbalfamilie.

Reeds enkele jaren zetten we in op de acceptatie van holebi’s en transgenders in het voetbal en werden er verschillende tools ontwikkeld voor de voetbalclubs om dit thema binnen de club bespreekbaar te maken. Ook kunnen spelers, trainers, vrijwilligers en supporters terecht bij onze contactpersoon Raf met vragen, twijfels of voor een vertrouwelijk gesprek.

Wil je graag meer weten over de verschillende tools? Check dan zeker onze websitepagina of de Heroes of Football website waar je allerhande testimonials, een toolkit en heus virtual reality game terugvindt.

Ben je slachtoffer van grensoverschrijdend gedrag of discriminatie? Ontdek hier hoe je dit kan melden bij de verschillende voetbalinstanties.

Als voetbalclub kan je ook steeds gratis een beroep doen op onze CSR-medewerkers voor het organiseren van een workshop rond diversiteit op jouw voetbalclub, bijvoorbeeld als onderdeel van een voetbalstage of voetbalkamp. Interesse? Stuur een e-mail naar adk@footbel.com (An De Kock).