Met meer dan 100 caps is Karim Bachar een bekende naam in de Futsalwereld. Hij voegt zich bij de technische staf van bondscoach Luca Cragnaz.

“Ik wil graag mijn bijdrage leveren aan de nationale ploeg waarvan ik jarenlang ook aanvoerder ben geweest. Futsal is voor mij niet alleen een sport, maar ook een passie”, reageert Karim Bachar.

Bondscoach Luca Cragnaz: “Karim is gepassioneerd en heeft internationale ervaring. Hij wordt bij de A-ploeg assistent-coach naast Tim Vergauwen en Edward Bzdak, die zich ontfermt over de doelmannen. We willen onze krachten bundelen ten dienste van het Belgisch Futsal”.

Nadat ze zich niet konden plaatsen voor UEFA Futsal EURO 2018, focussen onze Futsallers zich dit seizoen voornamelijk op de voorbereiding op de 2020 FIFA Futsal World Cup, die volgend jaar van start gaat.

Eerder deze maand won België ‘4 Nations Tournament’ in Duitsland (lees meer) na zeges tegen Zwitserland (7-2) en Duitsland (5-10).

Daarnaast zal Karim Bachar samen met Luca Cragnaz en Edward Bzdak het U18-jongensteam voorbereiden richting de Olympische Jeugdspelen 2018 waar Futsal voor het eerst op het programma staat en dat van 6 tot 18 oktober 2018 in Buenos Aires plaatsvindt. Begin november 2017 speelt dit team reeds haar kwalificatietornooi in Kroatië waar naast Kroatië ook Spanje en Kazachstan meedingen naar een ticket voor deelname aan deze Jeugdspelen.

We wensen Karim Bachar veel succes met deze nieuwe uitdaging.

Karim Bachar