Met deze takeover wil Plan International actie voeren voor gelijke kansen voor meisjes. De KBVB ging met veel enthousiasme in op deze actie, die kadert binnen het partnerschap van de KBVB & Plan International Belgium.

Tiffany Van Eeckhoudt, een meisje van 19 jaar oud, begon haar eerste werkdag op de KBVB meteen op het hoogste niveau als Secretaris-generaal. In de ochtend ontving zij de sleutels van Koen De Brabander zodat zij voor één dag aan de leiding kon staan van de grootste voetbalorganisatie van het land. Ze startte haar dag meteen met het leiden van een directiemeeting waar zij vooral focuste op de ontwikkeling van het meisjesvoetbal.

“We willen ook een stempel drukken op de sectoren die we voor onze takeovers hebben gekozen. De Voetbalbond levert sinds enkele jaren inspanningen om meisjesvoetbal hoger op de agenda te zetten, maar ik hoop dat ik de top van de KBVB nog gevoeliger heb kunnen maken voor het thema". Tiffany Van Eeckhoudt.

Koen De Brabander houdt op zijn beurt uitstekende herinneringen over aan deze ervaring: "Ik was echt onder de indruk van Tiffany, die me perfect heeft vervangen, en ik ben verheugd met mijn deelname aan zo’n positieve actie."  


Koen De Brabander verwelkomt Tiffany op de Bondszetel.

Door deel te nemen aan deze actie wil de KBVB de aandacht vestigen op het belang van gelijke rechten voor meisjes en jongens. Sinds augustus 2016 werden onze Belgian Red Flames officieel de partner van Plan International Belgium. Samen willen we via verschillende sensibiliserende acties zowel in het zuiden als in België meisjesrechten op de kaart plaatsen. Deze takeover past perfect binnen ons gezamenlijk actieplan.

Meer info over de takeover-actie:
www.planinternational.be


Tiffany met de leden van het Directiecomité