Gert Verheyen (47), 50-voudig Rode Duivel tussen 1994 en 2002, volgde in 2013 Marc Van Geersom op als jeugdbondscoach U18 en U19. Hij had vijf generaties (1995-1999) U19 onder zijn hoede en coachte tot vorig jaar ook de U18. Wesley Sonck nam begin dit seizoen de fakkel bij de U18 over.

Franky Van der Elst (56), assistent-bondscoach U19 sinds vorig seizoen en Patrick Creemers (50) verlaten met Gert Verheyen de KBVB voor KV Oostende. Patrick Creemers werkte vele jaren als doelmannentrainer en video-analist binnen de bondssecties.

Franky Van der Elst - Gert Verheyen
Franky Van der Elst en Gert Verheyen in overleg op het trainingsveld bij de U19.

Ook voor Julien Cools (71) eindigt het verhaal bij de nationale U19. Na een carrière van meer dan 25 jaar bij de voetbalbond, waarbij de aanvoerder van de Rode Duivels op het EK 1980 betrokken was bij heel wat verschillende jeugdteams binnen de KBVB, stopt Julien Cools als assistent-bondscoach maar niet als jeugdscout.

Gert Verheyen - Julien Cools - Patrick Creemers
Gert Verheyen, Julien Cools en Patrick Creemers samen op de bank. Een vaak terugkerend beeld de voorbije jaren.

De KBVB dankt deze heren voor het prima werk de voorbije jaren en hun engagement t.o.v. de KBVB en wenst hen veel succes met de toekomstige projecten.

De volgende afspraak voor de U19 zijn twee vriendschappelijke interlands in september, tegen Wales en Engeland. Daarna volgt de eerste EK-kwalificatieronde in november in Malta, met Litouwen, Frankrijk en Malta als tegenstanders.

De bond zal nu een procedure opstarten om een nieuwe sporttechnische staf voor de U19 samen te stellen.

Gert Verheyen Belgium Under-19