Op 9 oktober in ons Belgian Football Centre in Tubeke, hebben vier Rode Duivels en vier Homeless Devils en Flames elkaar ontmoet om niet alleen enkele passes, maar ook heel wat anekdotes uit te wisselen.

De warme bijeenkomst werd gefilmd en bevestigt de warme boodschap van de campagne "My team, my home" van de Belgian Homeless Cup. Los van origine, leeftijd of levenswandel, is het kleedkamergevoel universeel.

  • Voetbal geeft vleugels aan de spelers van de Belgian Homeless Cup, mannen en vrouwen die kampen met dak- of thuisloosheid. Zij vinden in hun team een positieve identiteit, ploegmakkers en energie om hun leven een nieuwe wending te geven.
  • Voetbal motiveert miljoenen Belgen om zich elk weekend overal ten lande op en rond voetbalvelden te verzamelen en deel uit te maken van een voetbalfamilie.

Het Belgische profvoetbal is zich bewust van de kracht van dit familiegevoel en besloot om het campagnebeeld centraal te stellen bij haar traditionele kerstactie, waarvan de opbrengst gaat naar de Belgian Homeless Cup.

Het gevoel van thuiskomen in een team motiveerde ook vier Rode Duivels om hun homeless collega’s te ontmoeten en te praten over wat een voetbalteam voor hen betekent. 

Vincent Kompany en Dirk van het homeless team van Oud-Heverlee Leuven

"Voetbal als boost voor integratie"

Timothy Castagne en Laurence van het homeless team van RSC Anderlecht

"Ploegmakkers openen ogen en geest"

Thomas Meunier en Jordan van het homeless team van RFC Tournai

"Het team als tweede familie"

Youri Tielemans en Stéphanie van het homeless team van RFC Tournai

"Sport om een klik te maken"

Meer info