In navolging van het thuistenue presenteren de KBVB en adidas vandaag het officiële nieuwe uittenue voor het Belgische nationale elftal, voor de FIFA World Cup 2018. De gele kleur van het tenue is geïnspireerd op het keepersoutfit uit 1984 en is een primeur; nooit eerder speelden onze Rode Duivels wedstrijden in het geel.

Met de keuze voor dit gele uitshirt is de Belgische driekleur compleet: eerder werden al het rode thuisshirt en de trainingscollectie met zwarte basiskleur gelanceerd.

 De eerste wedstrijd waarin de Rode Duivels het nieuwe uitshirt zullen dragen is volgende week, in de oefenwedstrijd tegen Saoedi-Arabië op 27 november. Tickets voor deze wedstrijd zijn online beschikbaar vanaf 20€! (meer info)

Inspiratie uit keeperstenue jaren ‘80

De inspiratie voor het nieuwe uitshirt komt van het keeperstenue dat tijdens het UEFA EURO 1984 in Frankrijk gedragen werd. Met dit retro-aspect in gedachten, zorgt de graphic op het shirt juist voor een progressieve touch. Samen met de ronde hals krijgt het shirt hiermee een moderne uitstraling. De namen en nummers op het shirt zullen in het zwart gedrukt worden. Het broekje heeft tevens een zwarte kleur, waarbij de strepen aan de zijkant de Belgische driekleur completeren. Hetzelfde geldt voor de gele kousen, waarbij de zwarte en rode strepen dit effect geven.

Nieuwe lifestyle-items: polo, track top en ‘ZNE anthem jacket’

In aanvulling op de wedstrijdtenues, presenteert adidas ook een nieuwe, rode polo en track top voor de Rode Duivels, welke rondom de wedstrijden door spelers gedragen zullen worden. Beide zijn een verlengstuk van het thuistenue met de opvallende grafische print. Daarnaast wordt de nieuwe ‘ZNE Anthem Jacket’ gepresenteerd, die tevens rood van kleur is en waarbij op de rug in geel de tekst ‘BELGIUM’ te zien is. Deze items zijn voor fans uitermate geschikt om als lifestyle-item te dragen. De ZNE Anthem Jacket zal door de Rode Duivels voor het eerst gedragen worden wanneer zij het veld betreden voor de oefenwedstrijd tegen Saoedi-Arabië.

Direct verkrijgbaar

Vanaf vandaag start de verkoop van het uittenue, de track top, polo en de ZNE Anthem Jacket, onder meer in de KBVB webshop en via adidas.com.