Voor het oog van een dolenthousiast publiek in Leuven gaven onze Belgian Red Flames Portugal partij. Met 7.101 enthousiaste fans werd het record van 20 september 2016 tegen Engeland (6.800) gebroken. Ook ‘Red’, de nieuwe mascotte van onze nationale teams, was van de partij!

De eerste helft verliep vrij gesloten met een overwicht qua balbezit voor de Flames maar weinig echt uitgespeelde kansen als resultaat. Vlak voor rust trof Heleen Jaques raak, maar ze scoorde vanuit buitenspelpositie waardoor het 0-0 bleef.

Bij de rust kwam Davinia Vanmechelen in de ploeg voor Elke Van Gorp. Het team van bondscoach Ives Serneels kwam met vertrouwen uit de kleedkamer en maakte meteen jacht op een doelpunt. Zo kwam Tine De Caigny net te kort op een voorzet van Kassandra Missipo. Rond de 50ste minuut ging Tessa Wullaert neer in de zestien. Strafschop en Tessa ging zelf achter de bal staan. De paal verhinderde echter een verdiende voorsprong.

In een knotsgekke slotfase waarin de supporters nog een laatste keer massaal achter de Belgian Red Flames gingen staan kwam het doelpunt er wel toen Tine De Caigny scoorde na een hoekschop vanaf links. Portugal maakte vlak voor affluiten alsnog gelijk via strafschop: 1-1.

Zondag vertrekt de groep richting Italië waar dinsdag de volgende wedstrijd volgt. Die vindt plaats in het stadion van de Italiaanse eersteklasser SPAL in Ferrara.

Wedstrijdgegevens

België: Odeurs, Deloose, De Neve, Jaques, Philtjens, Biesmans (OUT 74’), De Caigny, Missipo, Van Gorp (OUT 46’), Wullaert, Cayman (c)

Wisselspeelsters: Lemey, Coutereels, Onzia, Zeler (IN 74’), Wijnants, Vanmechelen (IN 46’) Coryn

Doelpunten: 92’ De Caigny 1-0, 93’ Silva 1-1

Gele kaarten: 46’ Deloose, 85’ Zeler

Rode kaart: 93’ Philtjens