Het team van bondscoach Ives Serneels is in volle voorbereiding op het Europees Kampioenschap in Nederland. Dinsdag 6 juni verzamelde de selectie in het Belgian Football Centre in Tubeke, met als afsluiter van de stage een oefenwedstrijd in Leuven tegen Japan.

Japan, verliezend WK-finalist in 2015, begon het snedigst aan de partij. De lat behoedde onze Flames voor een vroege achterstand. Aan de overzijde kon Janice Cayman ei zo na profiteren van een verkeerde inschatting van aanvoerster Kumagai maar de Japanse doelvrouw dook gepast in haar voeten.

De vice-wereldkampioen domineerde, desondanks hielden onze Flames knap stand. In de tweede helft verzilverde Sugasawa mistasten van Biesmans na een stilstaande fase: 0-1. De 3.000 aanwezige fans in Leuven stuwden de Red Flames naar de gelijkmaker en die kwam er na de mooiste aanval van de wedstrijd: De Caigny verlengde tot bij Cayman en die vond met een gemeten voorzet Elke Van Gorp aan de tweede paal.

In de slotfase kwamen de Flames heel dicht bij de winnende treffer maar het bleef uiteindelijk 1-1.

De Red Flames hernemen op donderdag 22 juni de voorbereiding op het EK. De volgende test is een oefenduel met Spanje, op vrijdag 30 juni in Pinatar.

Wedstrijdgegevens

België: Lemey, Courtois, Jaques, Zeler (c), De Caigny (OUT 90'), Deloose, Van Wynendaele, Biesmans, Van Gorp (OUT 81'), Cayman (OUT 90'), Daniëls (OUT 46')
 
Wisselspeelsters: Evrard, Van Houtven, Philtjens (IN 81'), Coutereels, Tison, Vanmechelen (IN 90'), Wullaert (IN 46'), Yuceil, Wijnants, Van Den Abbeele (IN 90'), Coryn, De Neve

Doelpunten: 69' Sugasawa (0-1), 72' Van Gorp (1-1)