Celien Guns Belgian Red Flames Belgium

Bondscoach Ives Serneels gaf in het tweede treffen met Rusland de kans aan enkele 'high potentials', uit de groep van twaalf jonge Red Flames die deze week opgevolgd werden tijdens de Flames-stage in het Belgian Football Centre in Tubeke. De gemiddelde leeftijd voor rust was 23 jaar, op het eind van de wedstrijd 22 jaar. Ook dit duel was een trainingswedstrijd, geen officiële interland.

De Flames begonnen erg goed, drukten Rusland met de rug tegen het eigen doel en pakten uit met enkele mooie aanvallen. Maar scoren lukte niet.

Na de rust bleven de Red Flames de betere ploeg en iets voorbij het uur zorgde Lola Wajnblum met een hieltje voor de verdiende voorsprong. Rusland kwam nauwelijks in het stuk voor en België dikte in het slot de score aan met een doelpunt van de pas ingevallen Celien Guns.

Zondag eindigt de herfststage van onze Red Flames, dit duel met Rusland was de slotactiviteit van het historische jaar 2017 waarin de Belgian Red Flames voor het eerst deelnamen aan een Europees Kampioenschap. In 2018 gaat de kwalificatiecampagne voor het WK 2019 verder. Die zijn de Belgian Red Flames met 9 op 9 alvast goed gestart.

Belgian Red Flames November 2017

Wedstrijdgegevens

België: Lemey, Wijnants (OUT 46’), Vanwynsberghe, De Neve, Coutereels (OUT 46’), De Caigny (OUT 62’), Wajnblum (OUT 62’), Tison (OUT 75’), Cayman, Zeler(capt) (OUT 62’), Van Gorp (OUT 75’)

Wisselspeelsters: Evrard, Vangheluwe (IN 46’), Van Belle (IN 46’), Biesmans (IN 62’) , Daniels (IN 62’), Onzia (IN 75’), Vande Velde (IN 45’), Guns (IN 75’)

Doelpunten: 61’ Wajnblum 1-0, 81’ Guns 2-0