Futsal Belgium 4 Nations Tournament

Bondscoach Luca Cragnaz trok met onze beste Futsallers richting Neu-Ulm in Duitsland. Onze landgenoten namen er met Turkije, Zwitserland en het gastland deel aan een vriendschappelijk vierlandentornooi georganiseerd door de Duitse Voetbalbond.

De vier deelnemers waren niet langer in de running voor deelname aan UEFA Futsal EURO 2018, dat in januari plaatsvindt in Slovenië.

De kwalificatiecampagne voor dat tornooi verloopt telkens via een voorronde en een hoofdronde. België sneuvelde in april in de hoofdronde in Oekraïne als derde in groep C, achter Oekraïne en Kroatië. Turkije werd laatste in hoofdronde 6 na Rusland, Frankrijk en Slovakije. Voor zowel Duitsland als Zwitserland zat de kwalificatie er al op na de voorrondes.

België was zondag het tornooi gestart met een ruime 7-2-zege tegen Zwitserland. Duitsland had eerder op de dag Turkije verslagen met 7-2, waardoor ons land het in de finale opnam tegen het gastland van het tornooi.

Dankzij recordinternational Karim Chaïbaï werd het al na drie minuten 0-1. Hoffmann scoorde meteen tegen maar nadien liepen onze jongens uit tot 1-7. Het werd uiteindelijk 5-10.

Na de wedstrijd mochten onze jongens vieren en trots poseren met de trofee!

"We wilden het tornooi absoluut winnen"

Bondscoach Luca Cragnaz was vanzelfsprekend tevreden met de prestatie van zijn team. "Het was een tornooi dat we absoluut wilden winnen. Vooraf waren we favoriet voor de eindzege, onze jongens hebben hun taak serieus opgenomen en het resultaat is gevolgd. De werkpunten die we aanhaalden bij vorige wedstrijden, hebben we positief zien evolueren. Dat stemt ook tot tevredenheid".

Voorbereiding 2020 FIFA Futsal World Cup

Het tornooi was voor onze Futsallers de eerste opdracht van het nieuwe seizoen, dat volledig gewijd is aan de voorbereiding op de kwalificatiecampagne voor de 2020 FIFA Futsal World Cup. De laatste Belgische WK-deelname dateert van 1996 in Spanje.

"Dit seizoen is een overgangsjaar richting de kwalificatierondes voor het WK. We proberen maandelijks één tot twee keer samen te komen met de selectie. In december spelen we twee mooie oefenwedstrijden tegen topland Spanje. Na Nieuwjaar gaat de voorbereiding verder", verduidelijkt Luca Cragnaz.

Highlights

Wedstrijdgegevens

België: Lahraoui (GK), Dujacquier, Rahou, Chaïbaï, Rahou, R.Dahbi

Wisselspelers: Vandenheede (GK), Adnane, El Ouamari, Ghislandi, Kaddouri, Moussaoui, Yachou, Zaaf

Doelpunten: 3' Chaïbaï 0-1, 4' Hoffmann 1-1, 14' Adnane 1-2, 16' Rahou 1-3, 17' Dujacquier 1-4, 19' Chaïbaï 1-5, 25' Rahou 1-6, 26' Rahou 1-7, 29' Heinze 2-7, 30' Di Giorgio 3-7, 33' Rahou 3-8, 35' Dujacquier 3-9, 35' Chaïbaï 3-10, 36' Winkel 4-10, 38' Heinze 5-10

Scheidsrechters: Vrijens (BEL), Eichler (GER), Matkovic (SWI) & Rastetter (GER)

Futsal Belgium Germany Duitsland Allemagne 4 Nations Tournament 2017

Futsal A Belgium staff Karim Bachar, Tim Vergauwen, Michael Dick, Benny Mazur, Luca Cragnaz