Het is nu officieel, de Rode Duivels spelen hun twee volgende oefenwedstrijden in België (nog te bepalen locaties) tegen Mexico (vrijdag 10 november 2017) en tegen Japan (dinsdag 14 november 2017).

Met Mexico en Japan treffen de Rode Duivels twee bijzonder competitieve landen die net als België ook al voor het WK 2018 gekwalificeerd zijn. Daarmee wordt ook aan de wens van de Bondscoach voldaan die in de aanloop naar het WK graag tegen sterke landen uit diverse continenten speelt.

Aanvankelijk was het de bedoeling om twee wedstrijden te spelen in Azië of in het Midden-Oosten maar daar werd vanwege sportieve en extra sportieve redenen van afgezien.

Gezien nog veel landen strijden voor een plaats op het WK, konden er zich ook weinig tijdig beschikbaar stellen voor een vriendschappelijke wedstrijd tegen de Rode Duivels.

Nadat België zich als eerste Europese land voor het WK had gekwalificeerd, is de KBVB erin geslaagd twee vriendschappelijke ontmoetingen te organiseren tegen hoog aangeschreven voetbalnaties die wel al gekwalificeerd zijn en vermijdt de Bond een lange periode (oktober-maart) zonder interlandvoetbal in België. Nu krijgen duizenden Rode Duivels fans twee extra kansen om hun ploeg in eigen land live aan het werk te zien.