Voor het eerst op deze stage was de zon helemaal van de partij boven het Yurcak stadium van Rutgers University

Het veld lag er zo mogelijk nog beter bij dan de voorbije twee dagen. Op vraag van de bondscoach werd het vooraf nog besproeid zodat de bal lekker kon glijden. En dat deed hij.

De spelers die de gisteren en eergisteren nog in de powerzaal trainden, voegden zich bij de overige spelers en genoten met volle teugen van de heerlijke accommodatie in dit typisch Amerikaanse sportkader.

Enkel Eden Hazard (indoor met Lieven Maesschalck) en Vincent Kompany (die zich in de namiddag in het spelershotel aanmeldde) ontbraken op het veld. Laurent Ciman voegt zich maandag bij de groep.

Hazard

Hoofdmoot waren wedstrijdjes 7 tegen 7 op een half veld met 3 ploegen. Ook T2 Vital Borkelmans speelde mee.

Het ging erg intens aan toe en de tientallen toeschouwers en persmensen in de tribune zagen enkele fraaie acties en doelpunten.Tegen het einde van de training kwam Eden Hazard afgepeigerd terug uit de fitnesszaal. De wedstrijd woensdag in Cleveland komt voor Hazard nog te vroeg. De Chelsea aanvaller reisde na de middag terug naar België om er bij Lieven Maesschalck (die zoals voorzien ook de stage verliet) verder aan zijn herstel te werken.

Thomas Vermaelen oefende net als gisteren nog wat extra bij met fysiektrainer Erik Roex.

Op de persconferentie nadien maakte Marc Wilmots bekend dat doelman Simon Mignolet speelklaar is en dat Marouane Fellaini woensdag in Cleveland tegen de VS als verdedigende middenvelder zal spelen.