Het werd een fantastische avond in Sint-Petersburg. Vroeg in de wedstrijd zorgde Thomas Meunier op aangeven van Nacer Chadli voor 1-0, waarna onze Rode Duivels de hele wedstrijd domineerden. Engeland reageerde en kwam het dichtst bij de gelijkmaker via Eric Dier, maar Toby Alderweireld redde op de lijn. In de slotfase besliste Eden Hazard de wedstrijd met zijn derde doelpunt van het tornooi.

Zo halen de Rode Duivels na de U17 in 2015 Chili een tweede bronzen WK-medaille binnen voor ons land en doet onze nationale ploeg voor het eerst beter dan de historische vierde plaats op de 1986 FIFA World Cup in Mexico.

Frankrijk kroonde zich finaal tot wereldkampioen na winst tegen Kroatië in de finale.

Individuele bekroningen 

Thibaut Courtois werd verkozen tot beste doelman van het tornooi en mag zich vier jaar lang de 'Golden Glove' noemen. Eden Hazard eindigde als tweede beste speler van het tornooi na Luca Modric, de spelverdeler van de verliezende WK-finalist.

Romelu Lukaku sluit het WK af als 'Bronze Boot'. Hij werd derde in de topschutterstand met vier doelpunten. Dat zijn er evenveel als Antoine Griezmann, maar de Fransman gaf twee assists en dat is er een meer dan onze topschutter aller tijden. Harry Kane werd topschutter met zes treffers.

De KBVB dankt namens de Rode Duivels alle supporters voor de overweldigende steun. Op naar een volgend voetbalavontuur!