Enkele maanden geleden werd beslist om de Women’s BeNe League, de Belgisch-Nederlandse competitie voor het vrouwenvoetbal, stop te zetten vanaf het seizoen 2015-2016.

In overleg met de clubs, ging de Koninklijke Belgische Voetbalbond bijgevolg op zoek naar de meest geschikte formule om een Belgische competitie op het hoogste niveau op te zetten. Acht clubs zullen zo vanaf volgend seizoen deelnemen aan de Super League Vrouwenvoetbal.

Deze acht ploegen zullen hiertoe moeten beantwoorden aan de licentievoorwaarden die betrekking hebben op het sportieve en de infrastructuur.

Dit kampioenschap zal in twee delen worden georganiseerd, te beginnen met de klassieke fase waarin de acht ploegen elkaar bekampen in heen- en terugwedstrijden.

Na afloop van deze klassieke fase, spelen de vier beste ploegen play-off 1 in heen- en terugwedstrijden. Play-off 2 volgt exact hetzelfde stramien als play-off 1, en zal worden betwist door de andere vier ploegen.

Voor aanvang van play-off 1 en 2 zullen de punten worden gehalveerd. De definitieve rangschikking zal gekend zijn na de zes speeldagen.

Bij gelijke punten zullen dezelfde criteria als in de Jupiler Pro League worden toegepast (zie artikel 1531 van het Bondsreglement).

Er zal slechts een enkele daler zijn, op voorwaarde dat de club die op de eerste plaats eindigt in 1e nationale afdeling (de afdeling net onder de Super League Vrouwenvoetbal) haar licentie verkrijgt.

Ten slotte, hebben de clubs uit de Super League Vrouwenvoetbal de keuze om op vrijdagavond of zaterdagnamiddag te spelen.