Onze Red Flames plaatsten zich voor het eerst voor het Europees Kampioenschap voor vrouwen, dat deze zomer tussen 16 juli en 6 augustus in Nederland plaatsvindt.

Het wedstrijdschema van het team van bondscoach Ives Serneels in groep A ziet er als volgt uit:

  • Zondag 16 juli 2017 (20u45) : Denemarken – België (Doetinchem)
  • Donderdag 20 juli 2017 (18u00) : Noorwegen – België (Breda)
  • Maandag 24 juli 2017 (20u45) : België – Nederland (Tilburg)

Tickets Belgische vakken

Meteen na de loting op 8 november Rotterdam, lanceerde UEFA met het organisatiecomité de ticketverkoop voor het tornooi. De optie om tickets aan te kopen specifiek voor de Belgische supportersvakken was tot vandaag echter nog niet geactiveerd in het aankoopsysteem. Het ging enkel om willekeurige plaatsen.

De KBVB raadde daarom vlak na de loting de Belgische supporters aan te wachten met de aankoop van tickets tot in de ticketmodule deze mogelijkheid beschikbaar werd. Die optie werd vandaag geactiveerd, waardoor fans voortaan tickets kunnen bestellen voor de Belgische supportersvakken.

Daardoor zullen straks tijdens de wedstrijden de Belgische supporters hoofdzakelijk samen in de tribunes zitten, wat dan weer bevorderlijk is voor de sfeer!

De prijzen van de tickets variëren van 10 tot 40 EUR per wedstrijd, maar supporters kunnen ook opteren voor een ‘follow my team’-package, met tickets voor de drie groepswedstrijden samen (< 14 jaar, 24 EUR i.p.v. 30 EUR / > 14 jaar, 48 EUR i.p.v. 60 EUR).

“Extra boost door onze fans”

Bondscoach Ives Serneels hoopt dat veel supporters de verplaatsing naar Nederland zullen maken: “Wij hebben tijdens de kwalificatiecampagne telkens een extra boost gekregen toen onze supporters massaal aanwezig waren. De afstanden tot onze speelsteden Doetinchem, Breda als Tilburg zijn eenvoudig overbrugbaar vanuit België. Het EK is op die manier heel dicht bij huis, een uitgelezen kans voor onze fans.”

Ook sportief blikt de bondscoach vooruit: “We leven tijden de EK-voorbereiding van moment tot moment toe naar het EK. Onze ambitie moet zijn om voluit te gaan vanaf de eerste wedstrijd tegen Denemarken en die ook te winnen. We rekenen dan ook vanaf de eerste wedstrijd op onze supporters.”

Fanacties

Dat het EK in Nederland voor Belgische supporters heel aantrekkelijk is, blijkt ook uit de interesse van de leden van de 271 1895-fanclubs. Tijs Cools, verantwoordelijke Fanclub 1895: “Tijdens de EK-kwalificatiecampagne verbeterden we het recordaantal supporters voor onze Belgian Red Flames, met 6.700 supporters voor de thuiswedstrijd tegen Engeland. Heel wat supportersclubs plannen nu al busverplaatsingen. Dat de ticketverkoop voor Belgische fans vandaag officieel start, zorgt ongetwijfeld voor een extra impuls. Voorts bekijken we op dit moment met het organisatiecomité en de verschillende speelsteden wat mogelijk is naar plaatselijke sfeeracties voor en door onze supporters. In elke speelstad zal ook een fanzone zijn. Meer informatie daarover volgt later, maar dat het EK nu al leeft bij onze supporters is wel duidelijk.”

Zowel leden als niet-leden van Fanclub 1895 kunnen tickets voor het EK bestellen. De ticketverkoop verloopt online via www.weuro2017.nl. Koop nu je ticket!