UEFA organiseert jaarlijks een Europees Kampioenschap U17. Het team van bondscoach Bob Browaeys (foto) bereidt zich dit seizoen dan ook voor op de EK-kwalificatiecampagne van volgend seizoen. Dan zijn de huidige U16 immers U17. De uitdaging start in november 2018 met de eerste EK-kwalificatieronde tegen Griekenland, Letland en Moldavië, waar het tornooi ook plaatsvindt.

De top-2 van elke groep en de derde met de beste resultaten tegen de top-2 uit de groep plaatst zich voor de eliteronde. Ierland organiseert in mei 2019 het Europees Kampioenschap, dat meteen geldt als kwalificatietornooi voor de 2019 FIFA U-17 World Cup.

Vorige maand wonnen de U16 nog het Emirates International Tournament in Dubai (meer info). Deze week oefenen ze twee maal vriendschappelijk tegen Noord-Ierland.  

België - Noord-Ierland (6 maart) | 3-0

Wedstrijdgegevens

België: Vandevoordt, Bahadir (OUT 67'), Antonio, Hautekiet, Nizet, Asoma, Doku, Matazo, Kalulika, George, Idumbo-Mazumbo

Wisselspelers: Lammens, Van Laere (IN 67'), Landu, Lausberg, Leliendal, Kana, Balouk, Ait El Hadj, Mabani, Cavelier, De Wolf

Doelpunten: 6' Antonio 1-0, 34' Doku 2-0, 79' Hautekiet 3-0

Coach: Bob Browaeys

België - Noord-Ierland (8 maart) | 4-0

Na de 3-0-zege dinsdag klopten onze jonge Duivels Noord-Ierland donderdag een tweede maal, met ruime 4-0 cijfers. Yannick Leliendal, Marco Kana, Maxime Cavelier en Anouar Ait El Hadj scoorden voor België in een doorregend Belgian Football Centre.

Wedstrijdgegevens

België : Lammens, Van Laere, Landu, Lausberg, Leliendal, Kana, Balouk, Ait El Hadj, Mabani, Cavelier, De Wolf

Wisselspelers : Vandevoordt, Bahadir, Antonio, Hautekiet, Nizet, Asoma, Doku, Matazo, Kalulika, George, Idumbo-Mazumbo

Doelpunten : 2’ Leliendal 1-0, 34’ Kana 2-0, 37’ Cavelier 3-0, 73’ Ait El Hadj 4-0

Coach : Bob Browaeys

De Basiself in de tweede wedstrijd tegen Noord-Ierland, op donderdagDe Basiself in de tweede wedstrijd tegen Noord-Ierland, op donderdag.

Programma

  • Dinsdag 6 maart 2018 (19u): België - Noord Ierland (Belgian Football Centre, Tubeke)
  • Donderdag 8 maart 2018 (11u): Belgique - Noord Ierland (Belgian Football Centre, Tubeke)

Meer info

Doelpunt van Kana in de 2de wedstrijd
U16 Belgium wins Dubai TournamentOnze U16 vieren hun tornooiwinst in Dubai.