Tussen 6 en 10 mei organiseerde de KBVB een UEFA Development Tournament voor nationale jeugdteams U16. Naast ons land namen ook nog Tsjechië, Zwitserland en Hongarije deel. De wedstrijden werden gespeeld in ons Belgian Football Centre in Tubeke en op de terreinen van KSK Halle.

UEFA organiseert pas Europese Kampioenschappen vanaf de U17. Onze U15 en U16 spelen bijgevolg enkel vriendschappelijke wedstrijden en tornooien. Het 'UEFA Development Tournament' is een officieel tornooi erkend door UEFA. 

Na overwinningen tegen Tsjechië en Zwitserland wonnen de jonge Duivels ook hun derde wedstrijd tegen Hongarije, waardoor ze zich meteen tot eindwinnaar van het tornooi kroonden.

Na iets meer dan tien minuten kwamen onze Belgen op voorsprong: Sidibe benutte een strafschop die hij zelf had afgedwongen. In de twintigste minuut verdubbelde Cuypers de voorsprong: 2-0. Hongarije prikte snel tegen tot 2-1, de wedstrijd bleef goed op en neer gaan en op het halfuur diepten de jonge Duivels hun voorsprong uit met een tweede doelpunt van Cuypers.  

In de tweede helft kwam Hongarije terug tot 3-2 na een knap doelpunt van aanvoerder Nyári. Een overtreding op Vandermeulen leverde onze jongens een nieuwe strafschop en Sidibe trof andermaal raak. In de slotfase pikte de ingevallen Yayi Mpie ook nog een doelpunt mee. Eindstand: 5-2, met als kers op de taart de tornooiwinst voor onze jonge Rode Duivels.

Dit tornooi was de laatste opdracht van het seizoen voor de groep van bondscoach Thierry Siquet. Volgend jaar schuift dit team door naar de U17, met kwalificatie voor het Europees Kampioenschap 2018 in Engeland als doel.  

Belgium Under-16

Wedstrijdgegevens

België : Belgique : Delanghe, Zutterman, Vandermeulen (OUT 70'), Thiel (OUT 70'), Raskin (c), Cuypers (OUT 66'), Suray (OUT 66'), Sidibe (OUT 66'), Pavlovic (OUT 55'), Verschaeren (OUT 55'), Itangishaka

Wisselspelers  : Herbots, Dendoncker, Lemoine (IN 66'), Ugur (IN 55'), Masscho (IN 70'), Colassin (IN 55'), Yayi Mpie (IN 66'), Van Der Brempt (IN 70'), Diedhiou (IN 66')

Doelpunten : 13’ Sidibe (1-0), 20’ Cuypers (2-0), 31’ Cuypers (3-1), 57’ Sidibe (4-2), 69’ Yayi Mpie (5-2)