De U19 trokken richting Marbella, Spanje, voor een stage met twee vriendschappelijke interlands. In de eerste wedstrijd donderdag versloegen ze de VSA met 2-0, in het tweede duel was Rusland de tegenstander.

Matias Lloci (KAA Gent) zorgde vroeg in de wedstrijd voor 1-0 en iets meer dan tien minuten later verdubbelde Francis Amuzu van RSC Anderlecht tot 2-0. Utkin bracht Rusland in de tweede helft terug tot 2-1, maar onze U19 behielden hun voorsprong.

Zo keert het team van coach Gert Verheyen en assistent-coaches Julien Cools en Franky Van der Elst met vertrouwen terug naar België.

Van 8 tot 14 november strijden de U19 in Macedonië met Liechtenstein, Macedonië en Zwitserland om kwalificatie voor de EK-eliteronde in de tweede seizoenshelft. De groepswinnaars van de eliterondes plaatsen zich voor het EK, in juli in Finland.

Wedstrijdgegevens

België: De Smet, Frenoy (c), Liessens (OUT 61'), Bassong (OUT 61'), Bataille (OUT 87'), Corryn, Amuzu (OUT 72'), Saelemaekers (OUT 61'), Lloci, D'Haese (OUT 61'), Ndayishimiye

Wisselspelers: Gabriel, Bornauw, Burssens, Delcroix (IN 61'), Foulon (IN 61'), Dewaele, Verlinden (IN 87'), Deom, Emmers (IN 61'), Lynen (IN 61'), Boonen (IN 72')

Doelpunten: 13' Lloci (1-0), 24' Amuzu (2-0)

Selectie