Voor de eerste keer in zijn geschiedenis krijgt het UEFA Women's EURO zijn Officiële stickercollectie. Ter gelegenheid van de twaalfde editie van het grootste continentale kampioenschap voetbal voor vrouwen publiceert PANINI het Officiële stickeralbum van het toernooi dat van 16 juli tot en met 6 augustus 2017 in Nederland plaatsvindt.

PANINI heeft al ervaring met het publiceren van albums over het Wereldkampioenschap in 2011 en 2015. Nu staat PANINI dus ook open voor het vrouwenvoetbal in Europa, ondersteund door de groeiende belangstelling van het publiek en de grote toename van het aantal vrouwelijke spelers wereldwijd.

De collectie bestaat uit 334 stickers verspreid over 40 pagina's. Op de eerste pagina staat een overzicht van de symbolen van het toernooi (logo, trofee en officiële bal), gevolgd door het speelschema en een dubbele pagina over het traject dat de 16 nationale ploegen hebben afgelegd om zich te kwalificeren voor het EUFA Women’s EURO 2017. Naast de ranglijst van de kwalificaties, de topscorers en de “assistvrouwen” bevat de collectie enkele atleten die in Nederland in actie komen en waarnaar het meest wordt uitgekeken: van de Duitse Anja Mittag, al drie keer Europees kampioen en een keer wereldkampioen, tot de jonge Noorse ster Ada Hegerberg, die samen met haar zus Andrine aan het toernooi zal deelnemen; van de Zweedse veteraan Caroline Seger tot de Spaanse ster Verónica Boquete en ten slotte onze nationale Belgische sterren.

Veel ruimte is gewijd aan de 16 Nationale Teams met 20 stickers elk: 18 medium close-­ups, één groepsfoto en een speciale sticker met het embleem van het Nationale Team. Bij elke sticker krijgt men een reeks gegevens over de spelers: club van herkomst, taak, lengte, geboortedatum en internationaal debuutjaar. Elk team heeft ook een dubbele pagina met het speelschema van de groepsfasen en de prestaties van de ploeg in de geschiedenis van het Europees kampioenschap. 

De dubbele pagina aan het einde van het album geeft ten slotte een samenvatting van de geschiedenis van het toernooi.

Het Officiële stickeralbum is vanaf 12 juni te koop in België in krantenwinkels en supermarkten (sectoriële exclusiviteit bij Carrefour) en in Luxemburg. Verzamelaars kunnen de albums ook vinden in de Stickercollectie in de online shop op www.sticker-collection.be.

Om het Europees kampioenschap voor vrouwen 2017 te vieren zal nu ook een Digital Trading Card Collection, UEFA Women’s EURO 2017 Adrenalyn XL™ Digital Trading Cards, internationaal te vinden aangeboden worden. Deze collectie kan gedownload worden via de link www.paniniadrenalyn.com/womenseuro2017 waar ook een online game en een mobiele applicatie voor Itunes, Google Play en Facebook te vinden zullen zijn. De collectie wordt vertaald in het Italiaans, Engels, Duits, Spaans, Frans en Nederlands.

Planning:

  • 13 juni 2017 : distributie Panini-­albums UEFA Women's EURO 2017 tijdens de wedstrijd België­Japan
  • 17 juni 2017 : exclusieve handtekeningensessie van de Red Flames en distributie van Panini-­albums UEFA Women's EURO 2017 in de Carrefour Hypermarkten van Drogenbos en Waterloo
  • Talrijke wedstrijden voor pers en partners.