KSC Lokeren OVL - KRC Genk (29.07.2018)

Handspel Steve De Ridder (13’): Steve De Ridder speelt duidelijk de bal met de bovenarm in het strafschopgebied. Hier had de VAR altijd moeten tussenkomen.

Club Brugge KV - KAS Eupen (29.07.2018)

Fout Siebe Blondelle op Benoît Poulain (21’): Na het trappen van een hoekschop, probeert Siebe Blondelle Benoît Poulain af te stoppen en slaat hem tegen het hoofd. Correcte VAR-tussenkomst.    

Fout Matej Mitrovic op Eric Ocansey (71’): Matej Mitrovic gaat op de voet van Eric Ocansey staan zodat deze ten val komt. Correcte VAR-tussenkomst met een strafschop als gevolg.

KV Oostende - Royal Excel Mouscron (28.07.2018)

Fout Christophe Diedhiou op Indy Boonen (93’): Christophe Diedhiou wint een duel in het eigen strafschopgebied en wil uitverdedigen. Indy Boonen komt aangelopen en Christophe Diedhiou geeft hem opzettelijk met de arm een slag in de nek/aangezicht. Correcte VAR-tussenkomst.

K. Sint-Truidense VV - Cercle Brugge KSV (28.07.2018)

Strafschopsituatie Yohan Boli (82’): Yohan Boli dringt het strafschopgebied binnen en zoekt dan het duel op met een Cercle-verdediger. Ze maken contact en Boli gaat zeer makkelijk neer. Scheidsrechter fluit geen fout en ook de VAR komt niet tussen. Correcte beslissing.   

R. Standard de Liège - KAA Gent (27.07.2018)

Buitenspel Luis Pedro Cavanda (57’): Voor de assistent-scheidsrechter is het onmogelijk te zien of dit buitenspel is. Ook voor de VAR is dit zeer moeilijk te zien vermits zij de lijn die door de TV-productie getrokken wordt, niet hebben. Indien de VAR een vermoeden van buitenspel heeft en de lijn getrokken door de productiemaatschappij als hulpmiddel zou gebruiken kan hij tussenkomen voor buitenspel.