RSC Anderlecht - Sporting du Pays de Charleroi (09.12.2018) 16'

Een vrije trap belandt in de tweede zone waar Dorian Dessoleil hem terug naar het centrum kopt. Voor hem staat echter Landry Dimata die zich onnatuurlijk breed maakt en zo de bal tegen de bovenarm krijgt. Scheidsrechter laat doorspelen en ook de VAR komt niet tussen. Hier had de VAR de scheidsrechter naar het scherm moeten roepen voor handspel. Strafschop was hier de correcte beslissing.

KRC Genk - KV Kortrijk (08.12.2018) 50’

Leandro Trossard komt in het strafschopgebied en trapt een voorzet. De bal komt tegen de rechterarm van Bennard Kumordzi. De scheidsrechter laat doorspelen maar de VAR roept hem toch naar het scherm. Gezien de korte afstand, de bijna natuurlijke positie van de arm en het feit dat er geen beweging is van de arm naar de bal had de VAR hier nooit moeten tussenkomen.

KV RS Waasland-SK Beveren - Club Brugge KV (07.12.2018) 75’ 

Valtteri Moren kopt van dichtbij op doel. Benoît Poulain houdt de bal met de arm tegen. De scheidsrechter fluit terecht voor strafschop en geeft een gele kaart. Na overleg met de VAR gaat hij naar de beelden kijken om vast te stellen dat de bal rechtstreeks in doel gaat en Benoît Poulain hier dus een open doelkans verijdelt. De rode kaart is dan ook een terechte beslissing.