RSC Anderlecht - KAS Eupen (27.01.2019) 65’

Na een één-twee tussen Sven Kums en Yari Verschaeren trapt deze laatste op doel. Hendrik Van Crombrugge weert de bal af en deze komt in de voeten van Ivan Obradovic die buitenspel staat. De assistent-scheidsrechter vlagt niet, Ivan Obradovic zet voor en Ivan Santini scoort met het hoofd. VAR grijpt niet in en het doelpunt wordt onterecht goedgekeurd.

KV Oostende - Club Brugge KV (27.01.2019) 63’

Na een voorzet van Ruud Vormer springt Laurens De Bock naar de bal met zijn rechterarm in de lucht om zich groter te maken en de voorzet tegen te houden. De bal komt tegen zijn arm en de scheidsrechter fluit voor directe vrije schop. Na VAR-tussenkomst wordt de directe vrije schop omgezet in een terechte strafschop.

Sporting du Pays de Charleroi - KV RS Waasland-SK Beveren (26.01.2019) 45’

In een duel met Victor Osimhen speelt doelman Davy Roef de bal. Hij tracht de bal te recupereren en legt zijn hand op de bal. Op dat ogenblik komt Jérémy Perbet aangegleden en trapt de bal uit de handen van de doelman. De bal komt bij Victor Osimhen die uit buitenspel scoort. Buitenspel dat niet gesignaleerd wordt door de assistent-scheidsrechter. Er is een correcte VAR-tussenkomst voor de fout van Jérémy Perbet op Davy Roef.

R. Antwerp FC - R. Standard de Liège (25.01.2019) 73’

Het doelpunt van Maxime Lestienne wordt afgevlagd door de assistent-scheidsrechter voor vermeend voorafgaand buitenspel van Mehdi Carcela. Na het bekijken van de beelden wordt het doelpunt toegekend. Correcte VAR-tussenkomst.

KSC Lokeren OVl. - SV Zulte Waregem (26.01.2019) 33’

Na een voorzet van Stef Peeters scoort Hamdi Harbaoui. De assistent-scheidsrechter vlagt voor buitenspel. Na tussenkomst van de VAR wordt het doelpunt toch goedgekeurd.

KRC Genk - Royal Excel Mouscron (26.01.2019) 14’

In een duel tussen Joseph Aidoo en Taiwo Awoniyi gaat deze neer in het strafschopgebied. De scheidsrechter fluit voor simulatie en geeft de Moeskroen-speler een gele kaart. Na een VAR-tussenkomst wordt de simulatie omgezet in een terechte strafschop en wordt de gele kaart niet in rekening gebracht.

Cercle Brugge KSV - K. Sint-Truidense VV (26.01.2019) 59’

Na een te verre dieptepas op Jordan Botaka komt Paul Nardi uit zijn doel om de bal te onderscheppen. Door een slechte controle komt de bal toch in de voeten van Jordan Botaka. Paul Nardi ligt op de grond en speelt bewust de bal met de arm zodat Jordan Botaka geen vrije doorgang naar doel heeft. De scheidsrechter fluit voor handspel en geeft een gele kaart aan de doelman. De scheidsrechter wordt door de VAR naar het scherm geroepen maar blijft toch bij zijn initiële beslissing.

Cercle Brugge KSV - K. Sint-Truidense VV (26.01.2019) 67’

In een duel in de middencirkel wordt Daichi Kamada op de enkel getrapt door Xavier Mercier. Hierdoor komt Arnaud Lusamba in balbezit. Deze rukt op naar doel en trapt vanop 25 meter in doel. Correcte VAR-tussenkomst omdat in de opbouw van het doelpunt een fout op Daichi Kamada gemaakt werd.