Sporting du Pays de Charleroi - KAA Gent (27/10/2017) - 4'

De eerste VAR-tussenkomst op de wedstrijd Sporting du Pays de Charleroi - KAA Gent was correct. Na contact tussen aanvaller Yuya Kubo van KAA Gent en verdediger Dorian Dessoleil van Sporting du Pays de Charleroi gaat de eerste neer in het strafschopgebied. Scheidsrechter Sébastien Delferière laat doorspelen maar na tussenkomst van de VAR gaat hij toch naar de beelden kijken. Hierna besluit hij om toch geen strafschop te fluiten. Het protocol van de VAR wordt hier perfect gevolgd en het blijft de verantwoordelijkheid van de scheidsrechter op het terrein om zijn genomen beslissing al dan niet te corrigeren.

Sporting du Pays de Charleroi - KAA Gent (27/10/2017) - 92'

De tweede fase in deze wedstrijd gaat over het handspel van speler Amara Baby (Sporting du Pays de Charleroi) in min 92. Deze maakt een slaande beweging met de hand naar de bal. Scheidsrechter Sébastien Delferière aanzag dit als onvrijwillig, riep dit ook waardoor de videoref niet meer tussenkwam er vanuit gaande dat de scheidsrechter de fase goed gezien had. Hier had hij moeten aandringen bij de scheidsrechter om toch naar de beelden te gaan kijken. Een strafschop had hier een correcte beslissing geweest.

KV Kortrijk - KRC Genk (28/10/2017) - 79'

De VAR-tussenkomst op de wedstrijd KV Kortrijk - KRC Genk bij de penaltyfase was correct. De beelden tonen aan dat de verdediger van KV Kortrijk zich op onnatuurlijke wijze breed maakt om zo te beletten dat de bal voor doel komt. Door zo te springen krijgt hij de bal tegen de arm en na tussenkomst van de VAR wordt een terechte penalty gegeven door scheidsrechter Wim Smet.

Club Brugge KV - K. St.-Truidense VV (29/10/2017) - 62'

Tijdens de wedstrijd Club Brugge KV - K. St.-Truidense VV komt de videoscheidsrechter tussen bij een penaltyfase tussen Ruud Vormer (Club Brugge KV) en Lucas Pirard (K. St.-Truidense VV). Na een contact gaat de eerste neer en fluit scheidsrechter Bram Van Driessche voor strafschop. De vraag die hier moet gesteld worden: Is de scheidsrechter fout (clearly wrong)? In dit geval niet en de videoref had hier dan ook niet moeten tussenkomen.