KAS Eupen - Club Brugge KV (03/12/2017) - 43'

De eerste VAR-tussenkomst tijdens de wedstrijd KAS Eupen-Club Brugge KV was correct. Speler Nakamba begaat een fout op Leye en scheidsrechter Visser fluit strafschop. Na tussenkomst van de videoref komt hij op zijn beslissing terug en legt de bal terecht buiten het strafschopgebied.

Speler Nakamba stond bij deze fase wel in het strafschopgebied maar het contact gebeurt er duidelijk buiten. In dit geval moet de scheidsrechter niet naar het scherm gaan kijken. Deze fase is niet voor interpretatie vatbaar, de fout is of binnen of buiten het strafschopgebied, waardoor de scheidsrechter het oordeel van de videoref kan volgen zonder naar de beelden te gaan kijken.

KAS Eupen - Club Brugge KV (03/12/2017) - 88'

De tweede VAR-tussenkomst in deze wedstrijd was ook terecht. Speler Loties gaat met veel te hoog geheven been naar de bal en raakt speler Dennis van Club Brugge KV op de borst en in de onderbuik.

Scheidsrechter Visser laat eerst doorspelen maar na tussenkomst van de videoref en het zien van de beelden besluit hij om strafschop te geven. Een juiste beslissing.