De 61-jarige Marcelo Bielsa is een referentie in het topvoetbal. Hij coachte topteams in Argentinië en Mexico, de Chileense en Argentijnse nationale ploeg en was ook in Europa actief bij Espanyol, Atheltic Bilbao, Marseille en Lazio.

De bijeenkomst was een initiatief van de Federale Trainersschool. Meer dan 600 coaches luisteren aandachtig naar de uiteenzetting van Marcelo Bielsa over zijn spel- en opleidingsfilosofie.

Namens de KBVB tekenden ook Chris Van Puyvelde (Sports Director) en verschillende nationale (jeugd)coaches present: Graeme Jones, Gert Verheyen, Bob Browaeys, etc. Net als heel wat trainers uit de Jupiler Pro League met onder meer Michel Preud’homme en Francky Dury.

Kris Van der Haegen, directeur van de Federale Trainersschool, benadrukte dat de massaal aanwezige trainers zo de kans kregen om een uiteenzetting bij te wonen van een visionaire trainer waarvan de filosofie kadert in het beleid van de KBVB om voorrang te geven aan een spectaculaire spelstijl.

Marcelo Bielsa, die door vele toptrainers als een referentie wordt beschouwd, hield zijn publiek zo’n twee uur in de ban en deelde zijn passie en voetbalkennis.

Dit voornamelijk theoretisch colloquium is nog maar het begin van andere meer praktische sessies, die voor onze trainers zullen worden opengesteld.