Om een evenement te organiseren rond het bekijken van de 2018 FIFA World Cup op groot scherm moet je een aanvraag doen bij wereldvoetbalbond FIFA, de organisator van het WK.

FIFA stelt daarvoor een online platform ter beschikking.

 • Het online platform zal elke kandidaat toelaten info mee te delen rond het evenement en de mogelijkheid bieden om een licentie aan te vragen voor commerciële evenementen  (Commercial Public Viewing Events) en niet-commerciële evenementen met een capaciteit van meer dan 5.000 mensen (Special Non-Commercial Public Viewing Events).
 • Voor niet-commerciële evenementen met minder dan 5.000 toeschouwers is geen licentie nodig (Non-Commercial Public Viewing Events), op voorwaarde dat de organisator voldoet aan de regels vastgelegd door FIFA (lees meer).
 • FIFA benadrukt om zeker kennis te nemen van de 'FIFA Regulations for Public Viewing Events', met afspraken voor zowel commerciële als niet-commerciële evenementen om zo een duidelijk beeld te krijgen van welk type licentie je nodig hebt voor jouw evenement. Alle info is hier beschikbaar.
 • In sommige landen is toelating nodig van de Media Right Licensee / Official Broadcaster (dit is de rechtenhouder van de tv-rechten of de tv-zender die de wedstrijden van het WK uitzendt). Als dit voor jou het geval is, zal je via het online platform waarop je de aanvraag doet voor jouw evenement doorverwezen worden naar de rechtenhouder voor ons land.
 • De licentie die je finaal verkrijgt van FIFA is een voorwaardelijke licentie en staat los van andere licenties of regelgevingen waaraan je moet voldoen voor publieke evenementen. FIFA raad je aan om de vereisten te checken voor evenementen op jouw locatie en tijdig de nodige extra informatie aan te vragen.
 • FIFA laat geen enkel publiek evenement hieromtrent toe in filmzalen en/of theaters. Wil je daar toch een evenement organiseren, gelieve tv@fifa.org te contacteren voor meer informatie.
 • Om twijfel te vermijden, moet elke aanvraag tot publieke uitzending van één of meerdere WK-wedstrijden, ook van FIFA-partners, FIFA World Cup Sponsors, FIFA Regional Supporters en/of FIFA Media-rechtenhouders uitgevoerd worden. Volg daartoe zorgvuldig de vereiste stappen.

Hoe aanvragen?

 1. Raadpleeg de 'handige links' hieronder
 2. Ga naar https://publicviewing.fifa.com/2018
 3. Klik door naar 'Next', onderaan het venster
 4. Doorloop de aanvraagmodule van FIFA

Handige links

Merknamen, logo’s & beeldmateriaal Rode Duivels/KBVB brands

De KBVB wil in aanloop naar de 2018 FIFA World Cup benadrukken dat de merknaam van de Rode Duivels beschermd is. Daar zijn bepaalde restricties aan verbonden. Zo mag je het logo van de Rode Duivels, de drietand, niet reproduceren voor commercieel gebruik (advertising, merchandising, grote schermen, etc). Hetzelfde geldt voor het KBVB-logo, het logo van Fanclub 1895 en de Belgian Red Flames.

In het verlengde daarvan mag je ook de merknamen op zich niet zomaar gebruiken. De benamingen Rode Duivels, Diables Rouges en Belgian Red Devils zijn eigendom van de KBVB. Reproductie daarvan is in geen enkele taal mogelijk.

Hetzelfde geldt voor de namen van de spelers en beeldmateriaal van de Rode Duivels en hun stafleden in groep of individueel, de term KBVB, Fanclub 1895 en Belgian Red Flames.

Heb je nog meer informatie nodig m.b.t. het gebruik van merknamen, logo’s of beeldmateriaal van de Rode Duivels/KBVB? Stuur ons gerust een e-mail via sponsor@footbel.com.