CSR Voetbal Vlaanderen

Voetbal is in wezen sociaal. Ruim 1300 clubs in Vlaanderen met tienduizenden bestuurders, trainers, afgevaardigden, vrijwilligers, … zetten dag in dag uit hun beste beentje voor om jong en oud een nuttige, sportieve en gezonde tijdsbesteding aan te bieden. Voetbal brengt mensen samen, op en rond het voetbalveld.

Maar Voetbal Vlaanderen gelooft dat er nog méér mogelijk is, dat de kracht van voetbal nóg groter is. Voetbal Vlaanderen+ staat daarom voor de win-win tussen voetbal en samenleving en wil op sociaal vlak het verschil maken.

Allereerst wil Voetbal Vlaanderen volop inzetten op de rechten van het kind. De Panathlonverklaring als ethische code is de toetssteen, het omzetten in de praktijk het doel. Plaats voor ieder kind op zijn of haar niveau, minstens 50% speelgelegenheid tijdens de wedstrijd en kwaliteitsvolle trainersopleidingen, … het zijn slechts enkele voorbeelden die voor de jeugdspeler het verschil maken. Maar daarnaast ook via het wegwerken van allerhande mogelijke drempels.

Verder wil Voetbal Vlaanderen via de + ook haar rol als sociale hefboom ten volle uitspelen. Het voetbal als middel, niet als doel. Dit doet ze via eigen projecten, maar vooral ook door lokale projecten van de clubs zoveel mogelijk te ondersteunen. Een relevante maatschappelijke impact hebben door binnen en buiten het voetbal, op en naast het veld, te inspireren, ondersteunen en verenigen: samen gaan we voor #footballplus!

Meer info? Contacteer Jeroen Vanderputte of Soraya Benyoub.

Volg ons op Twitter! Like ons op Facebook!